Zabava

Nisem mamin sinček!

M.J.
15. 6. 2014, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Le malo je moških, ki se lahko pri 42 letih razgalijo in se pokažejo na manekenski brvi. Taiji Tokuhisa se lahko. Veliko je v genih, pravi, svoje pa dodasta še stalna športna dejavnost in zdrava prehrana. V njegovem življenju so bile štiri resne zveze, vsaka je trajala približno štiri leta in pol, vendar še ni našel tiste, ki bi ji obljubil večno zvestobo. Ne prenese ljubosumja, stereotipi in predsodki ga ne zanimajo. Z njim smo se odpravili v ljubljanski park Kodeljevo, kjer nam je pokazal, kako se rekreira in skrbi za svoje telo.

Nejc Fon

Ni veliko moških, ki si upajo pri vaših letih pokazati svoje telo na manekenski brvi. Kako vam ga uspeva ohranjati v kondiciji?

To je kombinacija več dejavnikov. Najprej so tu dobri geni, ki sem jih podedoval od staršev, imam pa tudi dobro presnovo, tako da mi ni treba kaj veliko paziti na to, kaj pojem. Tudi sicer mi prija zdrava hrana. Potem je tu še šport, s katerim se ukvarjam od malega. Bil sem izredno živahen in z energijo nabit otrok, zato sem moral te presežke nekje porabiti. Treniral sem smučanje in košarko, danes pa veliko pozornost namenjam karateju in podvodnemu ribolovu, delam pa tudi vaje z lastno telesno težo. S tem načinom pridobivanja kondicije in moči sem se spoznal, ko sem še aktivno treniral in sem veliko časa preživel v fitnesu. Zdaj raje uporabljam naprave na prostem.

Gotovo ste ponosni na svoje telo. Je kdaj prišla kakšna ponudba, da bi se fotografirali goli?

(Smeh) Ne, takšne ponudbe še nisem dobil, sem pa nekoč sodeloval v akciji ene od slovenskih revij, ki so jo poimenovali Do nazga. V njej so poleg mene sodelovali še Peter Poles, Sebastian Cavazza in Peter Mankoč. V vsaki številki smo odvrgli kos oblačila. Prišel sem v finale, vendar nisem zmagal.

Nejc Fon

Kako dojemate goloto v zasebnem življenju, kot je obisk savne ali nudizem?

Nimam predsodkov. Nanjo so me od malega navajali starši, ker smo hodili na osamljene plaže, kjer smo lahko bili goli. Tudi zdaj si rad poiščem kakšno tako plažo. Upam, da me novinarji zdaj ne bodo iskali naokrog in me fotografirali v adamovem kostumu.

Ali kdaj opazite kakšen bolj ali manj prikrit ženski pogled?

Mislim, da so Slovenke glede tega vedno bolj sramežljive in priznam, da tega opazim zelo malo. Zdi pa se mi, da so ženske bolj zadržane in imajo večjo distanco do mene, odkar se pojavljam v medijih.

Že nekaj let ste redni gost na lestvici najprivlačnejših moških v Sloveniji. Kaj vam to pomeni?

Tega nisem opazil (smeh), vsekakor pa nimam nič proti in sem po svoje počaščen. Jasno je, da ima pri tem pomembno vlogo zgradba mojega telesa, morda pa je pripomogla tudi kombinacija genov očeta Japonca in mame Slovenke. (smeh)

Danes so predvsem mlajša dekleta drzna in velikokrat prevzamejo vodilno vlogo. Kako se znajdete v takšnih okoliščinah in ne nazadnje, kaj menite o emancipaciji žensk tudi pri osvajanju, ki je bilo nekdaj strogo moška zadeva?

Po eni strani je emancipacija dobra, po drugi strani pa gre prevečkrat že v skrajnosti. Gotovo so ženske drznejše kot v preteklosti, vprašanje pa je, kje so meje. Vse preveč današnjih moških je copat in se popolnoma podreja ženskam, kar pa tudi ni v redu.

Nejc Fon

Kako pomembna je za vas urejenost?

Rad imam, da so stvari urejene in je vse na svojem mestu. Tudi v stanovanju nimam vsega naloženega vsevprek. Všeč mi je, da je čisto. Ne uporabljam nobenih krem niti mleka za nego telesa, ne morem pa brez dezodoranta, zobne paste in osnovnih stvari za osebno higieno.

Koliko pozornosti namenite pričeski, urejenosti obrvi, nohtov?

Za frizuro skrbim redno, ker mora biti človek urejen, prav tako za nohte. Urejam pa si tudi obrvi. To mi je ostalo še iz časa, ko sem se aktivno ukvarjal z manekenstvom. Navsezadnje tudi oddaje ne bi mogel voditi kot pračlovek. (smeh)

Kaj pa depilacije? Se depilirate?

To ravno ne. Imam srečo, da sem po telesu zelo malo poraščen, kar pa kljub temu zraste, si pa pobrijem. Čezmerno poraščeni moški pa lahko imajo s tem velike težave.

Kaj menite o botoksu? Uporablja ga vse več moških. Tudi vi?

(smeh) Ne ne, ne uporabljam botoksa in ga tudi nimam namena, res pa je, da nimam nič proti njemu. Če komu ustreza in ga to osrečuje, naj si kar privošči.

Kaj pa drugi lepotni posegi, kakšno stališče imate do njih?

Marsikomu dvignejo samozavest, in če so zaradi tega srečnejši, jih podpiram. Sam sem imel zaradi športnih poškodb tri zahtevnejše operacije, zato si nikakor ne želim pod nož zaradi lepotnega posega.

Nejc Fon

Gotovo padete v oči tudi moškim. Ste kdaj imeli tako izkušnjo?

Moški me ne osvajajo. (smeh) V Sloveniji nisem opazil, da bi me kateri, sicer pa se pri nas istospolno usmerjeni menda zadržujejo v zaprtih krogih. Se mi je pa nekoč v tujini, ko sem z dekleti žural na plesišču, zgodilo, da se mi je približal neki moški in punce so me morale zaščititi. Sicer me geji ne motijo – prav nasprotno, več ko jih bo, več žensk bo ostalo za nas, pa čeprav to zveni že klišejsko.

Menite, da je Slovenija dovolj strpna do drugačnih?

Glede istospolne usmerjenosti smo Slovenci še precej zaprti, pa tudi pri rasizmu še nimamo dovolj razčiščenih pojmov.

Ste ga kdaj občutili na svoji koži?

V odraslosti je moj drugačni, nekateri bi rekli bolj eksotični videz celo prednost, ker sem velikokrat zanimiv obraz za reklame, v otroštvu pa so večkrat letele opazke na račun mojega videza, kar me je včasih tudi prizadelo. Želel sem si biti »normalen« in biti na pogled tak kot vrstniki. Na Japonskem pravijo, da ima moja sestra bolj evropski videz kot jaz. Takrat nas je bilo v Sloveniji zelo malo z bolj »eksotičnim« videzom. (smeh)

S čim se sproščate po napornem delu? Počnete marsikaj.

Saj sploh nimam napornega dela. Vse, kar delam, me veseli. Težko je tistim, ki vse življenje delajo po osem ur v proizvodnji. Sem kot spužva. Res pa je, da sta psihično delo in stres, ki ga pri tem doživljaš, lahko naporna. Zdravilo zoper to je zame šport. Če sem utrujen, si privoščim še večji odmerek fizičnega napora v obliki športa. Ni vedno lahko, in čeprav sem po taki dejavnosti še bolj utrujen, se sčistim in napolnim z energijo, k temu pa spadajo tudi zdrava prehrana in kakovostni prehranski izdelki.

Nejc Fon

Kaj vam trenutno pomeni največ v življenju?

Predvsem to, da sem zdrav, da se dobro počutim in sem zadovoljen s tistim, kar počnem. Všeč mi je, da sem povezan z mediji. Če bi mi kdo v srednji šoli rekel, da bom postal medijska oseba, bi se mu smejal, potem pa so mediji postali del mojega življenja. Z njimi sem povezan že 14 let, res pa je, da na televiziji danes si, jutri pa te več ni. Če bi se to zgodilo meni, priznam, da bi jo malo pogrešal, vendar iz tega ne bi delal tragedije. Življenje gre naprej in je polno različnih izzivov. Neko zgodbo končaš in začneš snovati novo.

Kaj najraje jeste?

Jem vse in se ne izogibam niti ogljikovim hidratom. Ne jem prav veliko mesa, prisegam pa na morsko hrano. Na mojem jedilniku je tudi veliko zelenjave in sadja. Vsekakor pa mislim, da pojem preveč sladkarij, pozimi čokolade in poleti sladoleda.

Na katero svojo razvado niste ponosni?

Sem precej trmast, pa rad imam sladkarije. (smeh)

Leta tečejo. Vas, tako kot ženske, daje sindrom – ne bom rekla staranja, ampak srednjih let?

S tem se ne obremenjujem. Če povem po pravici, se niti ne zavedam, koliko let imam v resnici. Kadar nastopim na kakšni modni reviji, so tam fantje, 20 ali več let mlajši od mene, dekleta še več, pa se kljub temu družimo in komuniciramo kot vrstniki. Je pa res, da z leti pridejo izkušnje in te nekaj pomenijo. Dobro bi bilo biti mlajši in imeti zdajšnje izkušnje. Druženje z mladimi pa zame ni težava tudi zato, ker sem bil 12 let turistični vodnik na maturantskih izletih. Skratka, v svojih letih se imam super.

Ste mamin sinček?

Nisem. Mislim, da so za to krive predvsem mame, ki želijo svoje sinove zaščititi, s tem pa jim naredijo več slabega kot dobrega in fantje se pozneje zelo težko osamosvojijo. Meni je mama privzgojila delovne navede, kar je zelo koristno. Vse znam delati – čistiti, kuhati, prati, likati.

Pa vam kljub temu kdaj prija, da vas mama pocrklja?

Seveda se kdaj prileže kakšna mamina juhica pa dobro pecivo. (smeh)

Kje najraje preživljate počitnice in kaj tam počnete?

Vsekakor ob morju. Rad imam jadranske otoke, nor sem na podvodni ribolov. Z njim sem zasvojen. Ko prideš pod vodo, si v drugem svetu, pa tudi ribe postajajo čedalje bolj prebrisane in jih je vse teže uloviti, poleg tega, da jih je zaradi komercialnega lova čedalje manj. Moja prednost je gotovo to, da si lahko sredi zime privoščim počitnice v toplih krajih. Vsem priporočam, da to enkrat izkusijo. Sicer pa prisegam na potovanja, čeprav si poštenega in dolgega zadnja leta nisem privoščil.

Kakšen je vaš tip ženske?

Punca, s katero se najdeva v veliko stvareh. Predvsem športno usmerjena in komunikativna ter prijetnega videza. Kdor pravi, da ta ni pomemben, laže. Najprej žensko opaziš, potem spoznavaš tudi njeno notranjost. V življenju sem imel že ženske z različno barvno paleto las, zato ne bi mogel reči, ali je to blondinka, rjavolaska ali temnolaska, res pa je, da rdečelaske še nisem imel. (smeh)

Ste kdaj na lastni koži občutili ljubosumje, ker ste dobro videti?

Sem, in priznam, da je bila izkušnja grozljiva. Takrat se še nisem pojavljal v medijih in nisem bil tako prepoznaven, pa je bila bolestno ljubosumna. Grozna izkušnja, res. Ne bom rekel, da sam nisem ljubosumen, deloma mora biti to v vsaki zvezi, a vse ima svoje meje.

Vem, da nočete govoriti o svojem zasebnem življenju, a za konec samo kratko vprašanje: ste srečno samski, ne več ali naj to raje ostane strogo varovana skrivnost?

Odgovor C. (smeh)

Nejc Fon