Zabava

Na spletu se je znašel še neobjavljen posnetek Tita, ki prikazuje...

14. 11. 2013, 12.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

... kako ga je klicala Jovanka. Na Youtubu se je pred kratkim pojavil še dokaj neznan posnetek Tita, na katerem ga Jovanka v 59. minuti naslovi s sinom. Posnetek, ki je nastal šestega maja leta 1975, je posnetek zaključka kratkega intervjuja, v katerem Tito govori tudi o svojem zdravju in vplivu vremena nanj.

Youtube

V 59. sekundi, ko se intervju konča, sledi še prijazno nazdravljanje z viskijem. Tito je vstal, pri tem pa mu je želela pomagati Jovanka in mu prijazno reče »čakaj sine«. Sledi še bolj prikupna scena, ko se Jovanka zapodi v sosednjo sobo po palico, da bi Tito lažje stal, on pa ji pri tem odvrne:

»Pusti palico, Jovanka. Ne morem piti viskija brez rok Tito naposled še prijazno privoli v skupinsko fotografijo vseh, ki so prisotni v sobi. Jovanka je bila poleg Davorjanke Paunović Titova življenjska ljubezen. A Stjepan Đureković v knjigi Jaz, Josip Broz Tito trdi drugače. Zapisal je namreč, da je bila njegova velika ljubezen operna diva Zinka Kunc. V romanu je pisatelj del, ki govori o Zinki oz. Tinki, kot jo je poimenoval s psevdonimom, opremil tudi s precej pornografsko nazornimi opisi. S tem pisanjem pa je dvignil veliko neizmerno veliko prahu.