Zabava

Kastelic je zapeljal oddano dekle

sj
17. 10. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Publicist in slikar Brane Kastelic je eden redkih, ki se lahko pohvali s tem, da je v njegovem dolgoletnem zakonu z ženo Nevo še vedno dovolj strasti in občudovanja. Razkril pa nam je tudi, kako se je ta usodna ljubezen zgodila.

osebni arhiv
Brane je zadovoljen s svojo Nevo, s katero ima tri otroke.

''Ljubezni delim na velike in ... vse druge, vse do tistih, ki se končajo, ko se zdani. Najina ljubezen je bila največja. Še danes ne morem verjeti, da me je Neva - ležernega dolgolasca iz zadnje vrste, ki sem se vpisal na tedanji FSPN, ker sem slišal, da ga obiskuje veliko lepih deklet - ne samo tako očarala, da zaradi nje nisem videl drugih, ampak pripravila do tega, da sem redno hodil na predavanja in sedel, ob njej, v prvi vrsti,'' se spominja novinar in pisec erotičnih zgodb Brane Kastelic.

Brane pravi, da nikoli ne bo pozabil, kako je zapeljal svetlolaso lepotico, ki je sicer takrat imela resnega fanta. ''Medtem ko mi je v kantini na FSPN razlagala, da ima resnega fanta, sem razumevajoče prikimaval in jo zaljubljeno gledal ter pod mizo položil roko na njeno golo stegno. Precej visoko. Ni je umaknila. To je bilo to. Na prvi poljub sem moral počakati kakšne pol ure ...'' nam je zaupal.

 Plišast slonček s pokončnim rilcem

Brane je bodočo ženo osvojil tudi z drobnimi pozornostmi. ''Ša danes ne vem, kaj mi je bilo, da sem ji na prvi pravi zmenek prinesel plišastega slončka z dolgim rilcem. Bila ga je zelo vesela, še danes ga ima. Z enako pokončnim rilcem,'' se smeji Kastelic, ki priznava, da je v ženo zaljubljen še danes. Njuna ljubezen je trdna, vendar pa ga zadnje čase nekaj tudi malo skrbi. ''Skrbi me to, ker tako zelo hvali moje kuhanje, ob katerem res uživam. Zaradi barv in vonjav in podobe končnih izdelkov, ki jih rad gledam na enak način kot končano sliko. Zakaj me skrbi? 'I am a lover, not a cook' (Jaz sem ljubimec, ne kuhar),” se smeji Brane.

osebni arhiv
Speljal jo je drugemu!