Zabava

Viktorji 2005: Činčeve solze

A.M.
12. 3. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Leta 2005 sta viktorje v Cankarjevem domu vodila Janez Škof in Jernej Šugman (kot ruska pilota Vladislav in Petruška). Nastopili so tudi plezalci po vrveh, skupina Branka Potočana.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Jože Činč ni mogel skriti solz sreče

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Zabava v vodnem mestu Atlantis

Jožetu Činču so bralci (in gledalci) priglasovali viktorja za televizijsko osebnost za leto 2005. V tistem času je vodil oddajo Činčove ideje, ki jo je delal z minimalnimi sredstvi na prekmurskem Kanalu 10 (predvajala jo je tudi TV Pika). Ob razglasitvi ni mogel skriti solz sreče.

Dobitniki viktorjev popularnosti:

TV-osebnost: Jože Činč

TV-oddaja: E+

glasbena izvajalka: Neisha

radijska osebnost: Robert Pečnik Pečo

radijska postaja: Radio Hit

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Samo dvije riječi sta prepevala Alenka Godec in Davor Radolfi

Dobitniki strokovnih viktorjev:

obetavna medijska osebnost: Maja Roš

otroška in mladinska TV-oddaja: Knjiga mene briga

dokumentarna TV-oddaja: Photo: Joco Žnidaršič

igrana TV-oddaja: Naša mala klinika

informativna TV-oddaja: 24 ur

zabavna TV-oddaja: Tistega lepega popoldneva

voditelj informativne TV-oddaje: Marcel Štefančič jr.

voditelj zabavne TV-oddaje: Sašo Hribar

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Maja Weiss je dobila viktorja za dokumentarno oddajo o Jocu Žnidaršiču

viktor za posebne dosežke: Bar (Utemeljitev: So televizijski projekti in so televizijski projekti, ki obnorijo Slovenijo. Za vsakim projektom stojijo ljudje, ustvarjalci. Če se povežejo, dihajo drug z drugim, ob pravem trenutku potegnejo prave niti, ni prav veliko možnosti, da jim ne bi uspelo. Ustvarjalci prvega interaktivnega resničnostnega šova v Sloveniji so dali gledalcem v letu 2005 pravo uspešnico. Viktorja za posebne dosežke prejmejo ustvarjalci resničnostnega šova Bar na Pop TV.)

viktor za posebne dosežke: Info TV (Utemeljitev: Le malokdo ve, kako velik zalogaj je na noge postaviti televizijski informativni program, le redki se sprašujejo, koliko volje, znanja, energije in odrekanj posameznikov je potrebnih, da tak program zaživi … Če pa imajo ljudje, ki stojijo za takšnim novim informativnim programom, še vizijo, tudi takšno, da je z informacijami mogoče zapolniti štiriindvajseturni televizijski program, je to vsekakor vredno posebne spodbude. Viktorja za posebne dosežke dobi INFO TV.)

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Plezalci po vrveh, skupina Branka Potočana

viktor za življenjsko delo: Tone Vogrinec (Utemeljitev: Trideset let predanosti, garanja, prizadevanj. Poprijel je za vsako delo. Bil je pionir, vlekel naprej voz, iskal talente, jih spodbujal, zanje navijal in vlekel za rokav tiste, ki so lahko prispevali kaj denarja. Trener, organizator, mendežer, direktor, ko naziv razen bleščečega zvena ni prinašal bogastva, ampak kopico zadolžitev. Deklica za vse. Naučil nas je, da je najlepši letni čas zima. Naučil nas je, da je najlepši šport smučanje. In naučil nas je, da lahko tudi Slovenci stojijo na stopničkah. V slovenski zgodovini imajo danes svoj kotiček kraji, kot sta Wengen in Schladming. Spominjamo se Kranjske Gore in Sarajeva in uspehov naših junakov z belih strmin. Trideset let, 77 medalj na tekmah svetovnega formata v času moža, ki si zasluži priznanje. Oče slovenskega smučanja. Ob njem so rasli prvaki. Zaradi njega smo se zgledovali po junakih belih strmin. Zaradi njegovih varovancev je nedeljsko kosilo moralo počakati na konec drugega teka. Tisti, ki je pokazal, da znamo Slovenci zmagovati, in tisti, ki ga že pogrešamo. Bodo prve besede dojenčkov še kdaj "RC Elan", in ne "mama"? Viktorja za življenjsko delo dobi za svoj prispevek k slovenskemu smučanju, slovenski zgodovini in slovenski identiteti Tone Vogrinec.)

Na prireditvi so tokrat nastopili: Alenka Godec in Davor Radolfi s pesmijo Samo dvije riječi, Jadranka Juras in Šukar, Neisha in Vlado Kreslin s pesmijo Njen trenutek prihaja ter Magično gledališče Serpentes.

Arhiv revije Stop, Matevž Paternoster, Žare Modlic
Zabavna Janez Škof in Jernej Šugman