Zimski športi

Schladming že v prvem letu žanje sadove lanskega SP

STA / J. P.
27. 1. 2014, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Leto dni po svetovnem prvenstvu alpskih smučarjev se je v Schladmingu že začela žetev. Z avstrijske Štajerske kljub slabim snežnim razmeram poročajo o večjem številu smučarjev in nočitev. Nov zagon naj bi Schladmingu dal torkov nočni slalom, ki bo še kako pomembne za promocijo regije.

Župan Jürgen Winter je pred letošnjim svetovnim pokalom še enkrat povedal, da je lansko SP stalo več kot 10 milijonov evrov, a da občina zaradi tega ni prezadolžena. Slednji računa, da bo glede na znane podatke že poslovna bilanca za 2013 nad pričakovanji.

Nov zagon naj bi Schladmingu dal torkov nočni slalom, ki bo še kako pomembne za promocijo regije.

Računica je enostavna. Mesto je s svetovnim prvenstvom dobilo novo infrastrukturo, pri tem pa predvsem posodobljeno smučišče in 1000 novih postelj za goste. Uspešna je bila tudi promocija kraja, saj so imeli poleti v Schladmingu skoraj 30 odstotkov več gostov kot pred tem. Trend se je nadaljeval tudi pozimi in samo v decembru je imelo mesto 63,831 nočitev oziroma 17 odstotkov več kot lani. 

Podobno je na smučišču, kjer je gostov 10 odstotkov več in kmalu bodo povrnjene investicije v nove zasneževalne naprave.