Zimski športi

Tina Maze po superveleslalomski globus

STA / S.R.
14. 3. 2013, 09.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki poteka v švicarskem Lenzerheideju, sta danes na programu superveleslaloma,.

Reuters

Najprej bo ob 9.30 start moške tekme brez slovenskega zastopstva, ob 11.30 pa bo slovenske barve kot edina med smučarkami s številko 16 zastopala Tina Maze.

Mazejeva je v sredo sicer ostala brez možnosti, da bi kot prva v zgodovini osvojila vse seštevke v točkovanjih svetovnega pokala, saj je po odpovedi smuka za točko zaostala za Američanko Lindsey Vonn. Danes ima priložnost, da velikemu kristalnemu globusu doda še superveleslalomskega in tako po veleslalomskem osvoji še drugo prvo mesto v seštevku discipline.

Pred finalno tekmo ima na prvem mestu 420 točk, na drugem pa je Američanka Julia Mancuso, ki ima 365 točk ali 55 točk zaostanka za Mazejevo. Tretjeuvrščena Avstrijka Anna Fenninger ima 304 točke in tudi teoretično ne more več prehiteti Mazejeve.

Med smučarji si je superveleslalomski globus predčasno že zagotovil Norvežan Aksel Lund Svindal, vendar zanj tekma ne bo minila brez velikega naboja. Po odpovedi sredinega smuka, kjer je sicer tudi slavil v skupnem seštevku, bo skušal na superveleslalomu znižati zaostanek za Avstrijcem Marcelom Hirscherjem v skupnem seštevku pokala. Razlika med obema najuspešnejšima smučarjema zime je 149 točk. Hirscher je veliko boljši v tehničnih disciplinah, slalom in veleslalom pa bosta na programu konec tedna.