Ostali športi

Michael Phelps se vrača v tekmovalne bazene

STA/J.P.
14. 4. 2014, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Sloviti ameriški plavalni zvezdnik Michael Phelps je po osvojitvi šestih odličij na poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 končal aktivno kariero, ameriška plavalna zveza pa je danes sporočila, da bo 28-letni Phelps nastopil na mitingu za veliko nagrado, ki bo med 24. in 26. aprilom v Mesi v ameriški zvezni državni Arizona.

Reuters

Najuspešnejši olimpijec vseh časov - v svoji zbirki ima kar 18 odličij najbolj žlahtnega leska ter še po dve srebrnega in bronastega leska - je že lani z nekaterimi svojimi potezami "namignil", da se bo vrnil v tekmovalne bazene.

Agencije poročajo, da bo Phelps morda nastopil tudi na ameriških kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v ruskem Kazanu.

Med drugim je začel trenirati z nekdanjim trenerjem Bobom Bowmanom, ob tem pa je zdaj vstopil tudi v program ameriške protidopinške agencije (Usade) ter nakazal, da bi se lahko vrnil v tekmovalne bazene za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.

Agencije poročajo, da bo Phelps morda nastopil tudi na ameriških kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v ruskem Kazanu, ki bodo med 6. in 10. avgustom v kalifornijskem mestu Irvine.