Nogomet

Med zmaje prihaja Burgić, ker odhaja Šporar?

Jure Bohorič
16. 7. 2014, 20.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sezona 2014/15 se bo v Sloveniji začela že v petek, ko se bosta udarila Celje in Zavrč, na poletni tržnici pa bo še dolgo zanimivo. Očitno tudi pri Olimpiji.

Arsen Perić
Potem ko je Olimpijo po več tednih medijskega molka zapustil vršilec dolžnosti direktorja Tine Zupan, se je v Ljubljani zgodil pravi preobrat. Klub je kar naenkrat začel delovati s polno paro, sledili so potrditev prijateljske tekme s Chelseajem, prihod Darijana Matića in podpis pogodbe z uglednim proizvajalcem športne opreme iz ZDA (štiri leta bo zeleno-bele oblačil Nike).

Navijači sicer vztrajajo pri tem, da bodo bojkotirali domače tekme, a to Izeta Rastoderja in njegovih (novih) najtesnejših sodelavcev ne moti kdo ve kako. Kadrovanje za novo sezono se nadaljuje, kot naslednji je zmaje okrepil Josip Golubar, ki je do zdaj igral za Zavrč. Kot naslednji bi lahko pogodbo podpisal tudi nekdanji reprezentančni napadalec Miran Burgić; če se bo to zgodilo, bo imela Olimpija na plačilnem seznamu nemalo ofenzivnih nogometašev.

Nikola Miljković

A kot smo izvedeli, se lahko zgodi, da bo kdo tudi odšel. V prvi vrsti to velja za Andraža Šporarja, ki ima za seboj klavrn drugi del pretekle sezone. Zaradi poškodbe gležnja je odigral bore malo tekem, toda to ne pomeni, da so tuji klubi pozabili nanj. Ravno nasprotno, za igralca, za kariero katerega skrbi priznani agent Amir Ružnić, vlada precejšnje zanimanje. Okoli Olimpije se z namenom, da bi izvedeli, na koliko je Šporar ocenjen, smukajo številni, tudi klubi iz Anglije, Italije in Španije.

Italijanski mediji v povezavi s Šporarjem omenjajo celo Napoli, vprašanje pa seveda je, kako visoka pričakovanja ima Rastoder. Pred meseci je govoril, kako bo Šporar odšel zgolj v zameno za pet ali celo več milijonov evrov, toda jasno je, da to že tedaj ni bilo kdo ve kako realno ...