Šport

Poslavlja se Iztok Čop

STA / S.R.
21. 9. 2012, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najboljši slovenski veslač vseh časov, Iztok Čop, se od aktivnega veslanja poslavlja danes na Ljubljanici.

Še enkrat pa se bo javnosti predstavil tudi v soboto v svojem veslaškem domu na Bledu, ko bo v ekshibicijskem nastopu zaveslal s prijatelji ob robu letošnjega veslaškega državnega prvenstva. Čop bo na jezeru predvidoma nastopil okrog 15. ure.

Na državnem prvenstvu, finala bodo na vrsti med 13.45 in 18. uro, bodo nastopili tekmovalci in tekmovalke v vseh starostnih kategorijah iz vseh sedmih slovenskih klubov, med njimi tudi večina letošnjih reprezentantov. Najštevilčnejše so prijave med mlajšimi pionirji, kjer bo na startu kar 35 skifistov. Že na začetku sporeda se bosta predstavili tudi dve invalidski posadki, ki pomenita nadaljevanje razvoja invalidskega veslanja po nastopu take posadke na SP lani na Bledu.

Od letošnjih nosilcev medalj z velikih tekmovanj bodo na DP nastopili Jan Špik, Matej Rojec, Gašper Fistravec, mladinski evropski in svetovni podprvak Jernej Markovc, Tomaž Jurše, Matej Grobelnik, Miha Ramšak in Gašper Ferlinc. Zaradi družinskih obveznosti bo na tekmovanju manjkal Luka Špik.

Veslaška zveza Slovenije in Veslaški klub Bled bosta posebno prireditev ob zaključku kariere Iztoka Čopa priredila v novembru, ko bodo na zvezi praznovali 60-letnico ustanovitve VZS.