Oblačno bo

Jutri temperature krepko pod lediščem

J.P./STA
12. 11. 2016, 16.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zvečer in ponoči se bo povsod zjasnilo. Ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 5 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters
Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Proti poldnevu se bo pooblačilo na Primorskem, zopet bo zapihala šibka burja. Drugod bo popoldne več koprenaste oblačnosti, ki bo postajala vse gostejša, bolj se bo pooblačilo tudi ponekod v osrednji in južni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Goriškem in ob morju od 10 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo na Primorskem in v severozahodnih krajih delno jasno, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Drugod se bo večinoma zadrževala nizka oblačnost. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Hladno bo. Podobno vreme bo sprva tudi v torek, čez dan pa se bo nizka oblačnost počasi redčila, burja na Primorskem pa bo slabela.

Vremenska slika: Ciklon z vremensko fronto se je pomaknil nad nad osrednji Balkan. Nad naše kraje od severa doteka postopno nekoliko hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Čez dan se bo do zahoda oblačnost povečala, a bo sprva precej prosojna, gostejša bo le ob severnem Jadranu. Proti večeru bo v Kvarnerju zapihala šibka burja.