Prvi resnejši sneg

Zima nad Slovenijo: pričakujemo četrt metra snega

T.L.
19. 10. 2016, 09.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sneg, ki bo padal pod 1000 metri, se ne bo obdržal.

Profimedia
V noči na četrtek se bodo občasne rahle padavine pojavljale predvsem v južni Sloveniji. Meja sneženja se bo spustila pod 1000 m nadmorske višine.

V četrtek bomo okusili prvo "resnejše" sneženje v tej sezoni. Snega do nižin sicer ni pričakovati, zgodi se lahko le v Zgornjesavski dolini. Meja sneženja je na 1000 do 1300 metrov, nad 1300 metri pa pričakujemo četrt metra snega, je povedal Janez Markošek, dežurni meteorolog na Agenciji za okolje (Arso).

Sneg, ki bo padal pod 1000 metri, se ne bo obdržal. V petek si še lahko obetamo manjše količine padavin, pri čemer bo meja sneženja podobna četrtkovi, nato pa se nam obeta obdobje suhega vremena. Edini sončni dan, ki bo razbil oblačnost nad državo, pa bo v soboto.

Bodo pa prihodnji teden vsaj temperature prijaznejše: segale bodo na 15 stopinj Celzija. Možno je, da bodo temperature padle tudi pod nič stopinj Celzija, na kar lahko računamo v soboto. 

Po današnjem oblačnem vremenu  - popoldne bo v severni Sloveniji pričelo deževati - se bodo ponoči padavine razširile na vso Slovenijo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16 stopinj Celzija.