Vreme

Kakšno bomo imeli vreme jutri

STA/M.J.
10. 12. 2014, 17.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Popoldne bo precej jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutri bo na Primorskem precej jasno, šibka burja bo dopoldne povsod ponehala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

H. Kowatsch

Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, popoldne in zvečer predvsem na vzhodu tudi pretežno oblačno, a večinoma suho. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla.
Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Zjasnilo se bo tudi v sosednjih krajih Hrvaške in Madžarske, sicer pa bo danes pretežno jasno. Burja ob Jadranu bo slabela. Jutri bo v krajih zahodno od nas precej jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, popoldne v krajih vzhodno od nas pretežno oblačno in večinoma suho. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka sega iznad Pirenejskega polotoka prek območja Alp vse do Rusije. K nam priteka od zahoda suh in v višinah spet nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V petek bo precej jasno, zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nižinah megla. Čez dan bo predvsem v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah zapihal jugozahodni veter. V soboto bo na severovzhodu še nekaj sonca, drugod pa bo pretežno oblačno. V zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik.