Vreme

Vreme: Oblačno z občasnimi padavinami

STA/J.P.
4. 12. 2014, 09.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo sprva pogostejše v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa bolj proti vzhodu. Po nižinah bo deževalo, le v nekaterih alpskih dolinah bo tudi snežilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Nad okoli 700 metri nadmorske višine se bosta pojavljala poledica in žled. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela. Zvečer bodo padavine oslabele. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 11 stopinj Celzija. Jutri bo oblačno, le ponekod na Primorskem bo popoldne možen kakšen sončni žarek. Ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v Vipavski dolini in ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem od 7 do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Občasno bodo padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja. Jutri bo pretežno oblačno, omembe vrednih padavin ne bo. Burja bo prehodno oslabela.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo ter nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje, ki se počasi polni. Iznad vzhodne sega nad srednjo Evropo in Balkan območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam v spodnjih plasteh ozračja razmeroma hladen, v višinah pa od juga nekoliko toplejši in vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo v zahodni Sloveniji pretežno oblačno in večinoma suho, drugod pa bodo občasne padavine, meja sneženja se bo spustila na okoli 400 metrov nadmorske višine. Burja na Primorskem se bo v soboto spet okrepila. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni do severovzhodni veter.

Opozorilo: Predvsem v krajih nad okoli 700 metri nad morjem je ob temperaturah pod ničlo nevarnost poledice in žleda. Te razmere bodo predvidoma trajale do noči na petek.

Napoved vpliva vremena na počutje: Občutljivi ljudje bodo še imeli vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki, moteno bo spanje. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.