Vreme

Pretežno jasno bo

STA/J.P.
1. 11. 2014, 09.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo na Primorskem, na severovzhodu in v višjih legah pretežno jasno. Drugod se bo oblačnost postopno trgala in popoldne bo precej jasno. Ponekod na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 14, na Primorskem do okoli 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli 0, najvišje dnevne od 13 do 17, na Primorskem do okoli 19 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno. V notranjosti Hrvaške bo danes vsaj dopoldne nizka oblačnost, po nekaterih kotlinah pa bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Tudi jutri bo pretežno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. S šibkim severovzhodnim vetrom priteka nad naše kraje postopno nekoliko toplejši zrak.

Obeti: V ponedeljek se bo na zahodu postopno pooblačilo, popoldne ponekod že lahko pade kakšna kaplja dežja. Drugod bo sončno, sprva po nižinah megleno. Popoldne bo začel pihati jugozahodnik. V torek bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodnih in deloma v osrednjih krajih bo občasno deževalo. Še bo pihal jugozahodnik.