Vreme

Obeta se nam močna ohladitev

STA/M.J.
20. 10. 2014, 11.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo na Primorskem pretežno oblačno, na severnem Primorskem bo popoldne že padla kakšna kaplja dežja. Jutri bo še prijetno toplo, v noči na sredo pa se bo ohladilo, meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1100 metrov

Arhiv Svet24

Drugod bo precej jasno, občasno ponekod zmerno oblačno. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, v vzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija.
Jutri bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pogostejše bodo v zahodnih krajih. Na vzhodu bo oblačnosti nekoliko manj, a popoldne in zvečer bodo tudi tam krajevne plohe. Zvečer bo prehodno zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem od 14 do 18, najvišje dnevne od 18 do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih krajih Italije in ob severnem Jadranu pretežno oblačno, a v glavnem brez padavin. Drugod bo še sončno, ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo v krajih zahodno od nas oblačno z občasnimi padavinami. Proti vzhodu bo občasno še nekaj sonca, popoldne pa bodo tudi tam posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad severovzhodnim Atlantikom, Skandinavijo, Baltikom in nad severovzhodno Evropo je obsežen ciklon. Vremenska fronta valovi od severozahodne Rusije čez srednjo Evropo nad Francijo in naprej nad Atlantik. Južna polovica Evrope je še pod vplivom visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. V višinah se nad nami zadržuje suh in precej topel zrak.

Obeti: V drugi polovici noči na sredo se bodo padavine, deloma nevihte, od severa okrepile in prehodno zajele vso Slovenijo. Zapihal bo močan severni veter, ki bo do srede zjutraj že večinoma oslabel. Ohladilo se bo. Dopoldne bodo padavine od severa povsod ponehale in zjasnilo se bo. Čez dan bo delno jasno in sveže, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe.
V četrtek bo delno jasno, na severovzhodu pa zmerno do pretežno oblačno in predvsem v Prekmurju bo lahko občasno rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal severni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek bo vremenski vpliv sprva ugoden, čez dan se bodo pri najbolj občutljivih začele pojavljati manjše vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše na zahodu države.