Vreme

Spet dež ...

STA
1. 1. 2014, 19.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ponoči bo v notranjosti oblačno ali megleno, delno jasno pa v severovzhodni Sloveniji in na Primorskem, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Za vikend pa se nam spet obetajo padavine.

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in delu osrednje ter južne Slovenije bo predvsem popoldne rahlo deževalo, nad okoli 900 metri pa rahlo snežilo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v alpskih dolinah s snežno odejo do -5, najvišje dnevne od 1 do 6, na Primorskem in v vzhodnih krajih od 7 do 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Jutri bo zahodno in južno od nas pretežno oblačno, popoldne bo pričelo rahlo deževati. Drugod bo delno jasno in zjutraj po nižinah megleno.

Vremenska slika: Nad severozahodno Evropo je obsežno ciklonsko območje. S šibkim jugozahodnim vetrom priteka nad naše kraje razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V petek dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, predvsem v vzhodnih krajih se bo delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova pričelo deževati. V nedeljo bo oblačno in deževno.

Opozorilo: Predvsem v visokogorju zahodnih Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov. Tudi drugod v visokogorju je nevarnost plazov povečana.