Avstrijec v priporu

Sedemletnico odpeljal z igrišča in jo zlorabil, po desetih letih so ga izdali posnetki

D.K.
15. 10. 2023, 13.27
Posodobljeno: 16. 10. 2023, 12.07
Deli članek:

V Avstriji so po desetih letih našli moškega, ki je osumljen, da je leta 2013 zlorabil sedemletno deklico.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po tem, ko je bila sedemletnica leta 2013 spolno zlorabljena na Donavskem otoku, so policisti zdaj, po desetih letih, našli osumljenca krutega dejanja. 

Policija prijela 58-letnega Avstrijca, izdali so ga posnetki

Julija 2013 je neznani storilec težko spolno zlorabil sedemletno dekle na vodnem igrišču na Donavskem otoku. Moški je sedemletnico takrat nagovoril, jo dvignil čez ograjo igrišča ter je neopazno odnesel v bližnje grmovje. Takrat policistom in pristojnim ni uspelo odkriti, kdo je storilec. 

Deset let po dogodku je osumljenec v priporu 

Moški, ki je zločin posnel, je zdaj v primežu policije. V povezavi s preiskavami kaznivih dejanj z mamili so kriminalisti dunajske policije letos obravnavali 58-letnega avstrijskega državljana ter mu med drugim zasegli mobilne telefone in tablice, na katerih so našli na tisoče nezakonitih datotek s pornografskimi prikazi mladoletnikov, zaradi česar so sprožili nadaljnjo preiskavo. 

Med drugim je bil na podatkovnih nosilcih shranjen tudi videoposnetek dejanja iz julija 2013. Zato je tožilstvo zanj odredilo pripor. 58-letnik, ki mu očitajo omenjeno dejanje, izjave ni podal, odgovoril je le, da je on moški na zaseženih posnetkih.

Policija je že vzpostavila stik z dekletom, ki je zdaj 18-letnica, ter z ustanovami za zaščito žrtev, je za Krone Zeitung dejal tiskovni predstavnik Philipp Haßlinger.