Nemočni policisti

Sedemnajstletni kavboj filmsko ujel pobeglega ponija

O.D. / Novice Svet24
24. 4. 2018, 07.00
Deli članek:

Teksaška policija je imela minuli konec tedna polne roke dela. Zaradi izrednega dogodka so bile aktivirane številne policijske enote, ki so se podale v lov na prebežnika.

Colble se je izkazal kot odličen kavboj in s svojimi veščinami navdušil policiste.

Mestna policija je na vse pretege sledila nenavadnemu beguncu, ki dirjal čez ulice mesteca Texas City v zvezni državi Teksas. Policijska postaja v Haltomu je bila zvečer obveščena, da je iz hleva na Beach Streetu pobegnila živina. Policisti so zagnali avtomobile in motorje ter prižgali policijske luči, ko so na ulicah mesta zagledali majhnega ponija, ki galopira skozi naselje. Kljub poskusom manevriranja in zapiranja poti se jim je žival vedno znova izmuznila in pokazala večjo mobilnost od mož v modrem. Policisti bi že skoraj obupali, če se ne bi na ulici pojavil mladi kavboj.

Mini poni je pobegnil iz hleva na Beach Streetu in povzročal preglavice policistom.

Najstnik rešil policijo pred sramoto

Mladenič Colble Caudle je policistom ponudil strokovno pomoč in ti so jo iz obupa sprejeli. Sedemnajstletnik je bil vesel, da lahko zunaj ranča preizkuša svoje vrvarske veščine in se je takoj lotil dela. Nesrečni poni ni imel veliko možnosti, saj je Colble natančno zalučal svoj laso in vpregel žival. Na pomoč so priskočili tudi občani in umirili konja, ki se je sprva še poskušal braniti.

Bolje od filma

»Colble Caudle dobi nagrado za najboljšo civilno asistenco v našem okraju,« so na facebooku sporočili s policijske postaje. »Ne zgodi se pogosto, da nam nekdo sporoči, da živina nori po Beach Streetu in da gre za majhnega ponija. Še bolj nenavadno pa je, da se na kraju dogodka znajde profesionalni vrvar, ki ima povsem po naključju s seboj v prtljažniku laso. Če torej slišite zgodbe o mladeniču, ki visi skozi okno policijskega avtomobila in meče laso proti pobeglemu miniaturnemu konju in mislite, da je govora o kakšnem bizarnem filmu, se motite. To se je resnično zgodilo v Texas Cityju,« so sklenili zapis na družbenem omrežju. Pri tovrstnih pobegih je včasih potrebna asistenca celotne vasi, pravijo Američani, saj je žival težko ukrotiti. Krajani so srečni, ker se je drama končala na spektakularen način, in mini poni, ki so ga medtem vrnili na ranč, ni utrpel nobenih poškodb.