Pohitite

Hiša na čudovitem otoku za samo 1 evro! Akcija traja le še en dan

R.T.
6. 2. 2018, 16.06
Posodobljeno: 6. 2. 2018, 16.35
Deli članek:

Hišo na italijanski Sardiniji lahko kupite za le 1 evro.

Wikimedia commons
Vas Ollolai

Italijanska vas Ollolai v regiji Barbagia na otoku Sardinija, je že leta 2015 začela s shemami, katerih namen je bil privabljanje novih prebivlcev v ta lep, a odročen kraj. Sedaj je naval tako velik, da akcija traja le še do srede, 7. februarja.

Ollolai je majhna vasica v centru otoka, ki ima le še 1300 prebivalcev. Zato je župan Efisio Arbau začel z iniciativo, po kateri se prazne hiše v vasi prodajajo za zgolj 1 evro.

Wikimedia commons

Drobni tisk

Seveda ni vse tako enostavno. Ob nakupu se kupec namreč zaveže, da bo v prihodnjih treh letih v obnovo svoje hiše vložil med 20.000 in 30.000 evrov. Proda pa jo lahko po preteku petih let.

Pred tednom dni je bilo prijavljenih kupcev približno 120, a so prijave v zadnjih dneh strmo narasle. Spletna stran, na kateri lahko opravite prijavo http://casea1euro.it, je bila zaradi navala celo nekaj dni nedosegljiva.

Wikimedia commons

Ollolai

Vas Ollolai sicer leži na pobočju Monte San Basilio Magno, obkroža pa je mediteranski gozd. Je ena izmed redkih sardinijskih naselbin, kjer še vedno prakticirajo lokalno borilno veščino S’Istrumpa in pletejo lokalne košare iz zlatega korena.

Nič pa se ne hudujte, če vam bo akcija ušla. Tovrstna shema je namreč le ena izmed mnogih v Italiji. Hiše lahko za simbolno ceno namreč kupite tudi na Siciliji in celo na celini.

Wikimedia commons