Neprimerno

Objavil posnetek samomorilca, zdaj se opravičuje

R.T.
2. 1. 2018, 11.43
Posodobljeno: 2. 1. 2018, 11.44
Deli članek:

Ameriški YouTube zvezdnik Paul Logan je na svojem kanalu objavil kar posnetek mrtvega moškega. Ob truplu so celo zbijali šale.

YouTube
22-letni Paul Logan trdi, da je bil šokiran ob najdbi samomorilca.

Petnajst minut dolg posnetek si je v nedeljo ogledalo oziroma nanj kliknilo več kot milijon uporabnikov spleta. Paul Logan je po ogorčenju komentatorjev posnetek hitro umaknil in se na Twitterju opravičil za objavo. Zapisal je, da je storil veliko napako, izrečene neprimerne besede ob najdbi samomorilca pa je pripisal šoku.

Kaj so storili mladci? Z neposredne bližini se snemali truplo. Eden od njih je nato dejal, da "se ne počuti dobro" in 22-letni vloger Paul je odvrnil: "Še nikoli nisi stal ob mrtvecu?" in se zasmejal. 

Logan je v družbi prijateljev na mrtvega moškega naletel v gozdu Aokigahara v podnožju gore Fudži na Japonskem. Gre za zloglasno območje, ki si ga za slovo od življenja vzamejo številni ljudje. Oblasti so po gozdu celo postavile oznake, s katerimi pozivajo o samomoru razmišljujoče nesrečneže, naj si premisiljo in poiščejo pomoč stroke ali bližnjih.