Grožnje

Skrajni islamisti tudi nad papeža

R.T.
21. 11. 2017, 14.49
Posodobljeno: 21. 11. 2017, 14.57
Deli članek:

Praznični čas želijo očitno tudi letos skupine, naklonjene Islamski državi, izkoristiti za teroristične napade.

Profimedia
Papež Frančišek

Džihadistični skrajneži pred prazničnim decembrom spet "dvigajo glave" in grozijo svetu. Vsi se spominjamo napadov s konca lanskega leta, danes pa smo poročali, da so nemški policisti aretirali šest domnevnih islamskih skrajnežev, ki naj bi načrtovali napad na božičnem sejmu.

Na seznamu tarč skrajnežev pa je letos tudi Vatikan. Prejšnji teden naj bi se namreč Islamski državi naklonjena skupina Wafa Media Foundation zaobljubila, da bodo v božičnem času izvedli napade v Vatikanu, poroča Russia Today. Propagandni plakat, ki prikazuje džihadista, ki v vozilu drvi proti Baziliki sv. Petra, je prestreglo podjetje SITE Intelligence Group, ki po spletu spremlja aktivnosti skrajnih organizacij. Na vrhu plakata so bile z rdečo barvo napisane besede, da se bo napad zgodil za božič.

Že čez nekaj dni je podjetje SITE Intelligence Group razkrilo novo grožnjo džihadistov kristjanom. Tokrat z zloveščim plakatom, na katerem je podoba džihadista, telo zapornika in odrezana glava papeža Frančiška. Islamski državi naklonjene skupine pa grozijo tudi z napadi samotarskih volkov v božično-novoletnem času.