Zadoščenje

FOTO: Oče v prvi vrsti pri usmrtitvi moškega, ki je posilil in ubil njegovo 3-letno hčerko

J.P.
3. 8. 2017, 11.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Oče si je javno usmrtitev ogledal z zadoščenjem. Odleglo mu je, je dejal.

Reuters
Umrl je na licu mesta.

Bil je v prvih vrstah, ko je njegov bližnji sosed izdihnil pod streli jurišne puške AK-47. Ustreljen je bil z neposredne bližine.

41-letni Mohamed al Maghrabi je bil pred šeriatskim sodiščem v Jemnu spoznan za krivega posilstva in zadušitve 3-letne Rane Almatari, ki jo je ugrabil z ulice. Obsojen je bil na smrt.

Oče Yahja Almatari je za MailOnline povedal: »Počutim se kot prerojen. To je prvi dan mojega življenja. Odleglo mi je.«

Mohamed al Maghrabi
Množica ga je hotela linčati.

Pet strelov v hrbet

Po aretaciji je bil sprva obsojen na 100 udarcev z bičem, ker je priznal svoj zločin. Vendar pa je bilo ogorčenje tolikšno, da je sodišče znova presodilo.

Množici tisočih so se poleg očeta pridružili tudi drugi člani dekličine družine. »Naj živi pravica!« so vzklikali, ko so obsojenca odvlekli iz policijskega vozila.

Detomorilec, sicer iz Maroka, je moral s trebuhom leči na preprogo, roki je imel zvezani na hrbtu. Nadenj je stopil izvrševalec pravice – policist, oborožen z jurišno puško AK-47. Ljudje v Sani, prestolnici Jemna, so vzklikali ob vsakem od petih strelov v hrbet. Al Maghrabi je 31. julija umrl na licu mesta.

Mohamed al Maghrabi
Ustreljen je bil z neposredne bližine.

Sprva 100 udarcev

Rano je ugrabil, ko se je igrala pred svojim domom. Odnesel jo je v domovanje svojega očeta, kjer jo je posilil in zadavil. Pomagal si je z rokami. Samotar jo je nato posilil še enkrat, njeno truplo pa odvrgel v bližini mošeje v soseščini Beit Miyad, kjer je živela.

Aretirali so ga 27. junija – dva dni po tistem, ko je deklica izginila. Po aretaciji je bil sprva obsojen na 100 udarcev z bičem, ker je priznal svoj zločin. Vendar pa je bilo ogorčenje tolikšno, da je sodišče znova presodilo.

Preiskovalci so med hišno preiskavo odkrili tablete in lubrikante – zato sklepajo, da je zločin načrtoval. V zaporu obžalovanja menda ni pokazal.

Nacionalna televizija je prenašala usmrtitev.