Preživela

FOTO: V skalni razpoki našli onemoglo 75-letno Zorko

R.T.
1. 8. 2017, 08.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

75-letno Zorko iz bosanske vasi Radalj, ki so jo iskali od preteklega petka, je v nedeljo zgolj 600 metrov od doma našla bosanska gorska reševalna služba.

HGSS
75-letnica je bila povsem onemogla, vendar ni utrpela hujših poškodb.

V bližini mesta Ljubuški v Bosni in Hercegovini se je konec prejšnjega tedna izgubila vsaka sled za 75-letno Zorko iz bližnje vasi Radalj. Po dvodnevni iskalni akciji, v kateri je sodelovalo 40 vaščanov in pripadnikov gorske reševalne službe, so jo v nedeljo našli izmučeno in dehidrirano v približno dva in pol metra globoki skalni razpoki. Zorka sicer ni utrpela hujših poškodb, kljub temu pa ima za sabo travmatično izkušnjo, saj je kar dva dni preživela med skalnimi stenami. Močno dehidrirano in oslabljeno starko so nemudoma prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer so ji pomagali z infuzijo.

HGSS
Nemudoma so jo odpeljali v bolnišnico.

Po navedbah hrvaškega portala 24sata ima Zorka težave z vidom in demenco, kljub temu pa se je po vasi pogosto sprehajala sama. Okoliške poti naj bi dobro poznala, saj je pred nastopom zdravstvenih tegob na tem območju pasla ovce, ki pa jih je njena družina tudi zaradi njene starost prodala.

Reševalci so jo izsledili po tem, ko so najprej našli pulover, ki ga je pogosto odložila, da bi sedla in si odpočila. Ko so našli še njen šal, so vedeli, da mora biti nekje v bližini. Oslabela Zorka je dva dni ležala v razpoki, od vasi oddaljeni le okoli 600 metrov.

HGSS

HGSS

HGSS