Krivolov

Britanska vojska nad afriške lovce slonov

R.T.
4. 7. 2017, 12.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanska vojska je v afriške države poslala svoje vojake, ki se proti terorizmu bojijo na nenavaden način – tako da branijo slone.

Wikipedia

Teroristične skupine v Afriki se financirajo tudi s prodajo slonovine. Kilogram tega redkega kostnega materiala doseže na črnem trgu približno 150 evrov. Da bi jo dobili pa morajo teroristi loviti že tako redke populacije slonov.

Za pomoč v boju proti krivolovu so zato nekatere afriške države zaprosile Veliko Britanijo, ki je trenutno v Gabon namestila 16 vojakov. Ti sedaj branijo še poslednjih nekaj slonov, ki jih država premore.

“Prepričani smo, glede na vse dokaze, ki jih imamo, da gre denar pridobljen s krivolovom za financiranje terorizma,” je za britanski časnik Mirror dejal direktor naravnega parka v Gabonu Christian Mbina. “Velike teroristične skupine v Afriki sedaj živijo od piratstva in krivolova.”

Britanska vojska je sicer v boj proti krivolovu nastopila tudi v nekaterih drugih afriških državah – Keniji, Tanzaniji, DR Kongo, Ruandi in Etiopiji. V petih letih delovanja so uspeli usposobiti 145 afriških oficirjev za boj proti krivolovu.