Posledice

VIDEO: Hammond po nesreči v vozičku. "Kriv si je sam," on pa se izvija

J.P.
30. 6. 2017, 09.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Njegov srd ni padel na plodna tla – Hammond se ni pokesal.

Profimedia
47-letnik se je pred 11 leti hudo ponesrečil pri okoli 460 kilometrih na uro.

Televizijski voditelj Richard Hammond je 10. junija še drugič za las ušel smrti. Pri več kot 190 kilometrih na uro je zletel s ceste v bližini švicarskega St. Gallena. Sedel je za volanom več kot dva milijona evrov vrednega električnega avtomobila rimac.

Dirkač ni olepševal

Švicarski dirkač Marcel Steiner je prepričan, da se nesreča ne bi zgodila, če bi z avtomobilom upravljal profesionalec. Steiner je bil zmagovalec dirke, v kateri je Hammond sodeloval zgolj za potrebe snemanja serije The Grand Tour. On in drugi dirkači so progo dodobra proučili, Hammond menda ne. »Superjunaki kot Hammond se le pojavijo na progi, tveganje pa je temu primerno,« je dejal Steiner.

Twitter (@Russian_market)
Avto je zagorel, Hammonda pa so v bolnišnico odpeljali s helikopterjem.

Kako hitro je vozil Hammond? Zvrtelo se vam bo v glavi

Televizijski voditelj se je iz razbitine izvlekel z zlomljenim kolenom, preden so jo zajeli plameni.

Različna videnja

Z dirkačem se ne strinja: »Na spletu sem prebral, da je nek švicarski voznik dejal, da se profesionalcu to ne bi zgodilo. Tega nisem hotel prebrati. Resno? Si prepričan, da še noben profesionalni voznik ni imel nesreče?«

Prvič po Hammondovi nesreči: žena opisala trenutek, ko je izvedela

Pomisleke pa ima tudi izvršni direktor hrvaškega podjetja Rimac Mate Rimac. Ta je dejal, da je Hammond v levi ovinek pripeljal s preveliko hitrostjo in da je pri tem volan preveč zavrtel, da bi lahko vozilo zmoglo tak manever.

Švicarskega novinarja Petra Wyssa, ki je bil v času nesreče prisoten na kraju, kritike ne presenečajo. Po njegovih besedah je bilo varnostnih tveganj preveč, da ne bi bilo mogoče pričakovati tako grozljivega rezultata. Dejal je še, da je imel veliko srečo, da je sploh preživel.