Drama ja vlaku

Igralca so zamenjali za terorista

M.K.
9. 6. 2017, 09.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Igralec, ki je vadil svojo vlogo za avdicijo na stranišču vlaka, da ne bi vznemirjal drugih potnikov, je sprožil preplah in oster odziv policije.

Profimedia
Hitri vlak proti Parizu.

Ko je sprevodnik na hitrem vlaku TGV, ki je brzel na svoji progi prek južne Francije iz WC-ja zaslišal angleški besedi “gun” (pištola) in “weapon” (orožje), je v strahu pomislil na najslabše.

Le dan po terorističnem napadu pred katedralo Nore-Dame v Parizu, so bile razmere zelo napete, in ko so policisti vdrli na vlak na železniški postaji v mestu Valence, nikomur ni bilo do smeha. Toda izkazalo se je, da je je bil osumljenec v stranišču le igralec, ki se je med vajo zelo vživel s svojo vlogo. Vseeno so ga odvedli z vlaka in ga temeljito zaslišali, pozneje pa izpustili.

Drama se je odvila v sredo popoldne, ko je hitri vlak TGV brzel prek francoske pokrajine iz Maresilla proti Parizu, je poročal France Bleu.

Iz WC-ja dalj časa odmevali sumljivi glasovi. Moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da je 35-letni komik iz Pariza, je glasno govoril v angleškem jeziku, vmes pa tudi v nizozemščini. Ni znano za katero odrsko besedilo je šlo. Sprevodnik se je odločil za ukrepanje, in je svoj sum hitro sporočil svojim predpostavljenim, ki so takoj obvestili policijo.

Vlak se je zunaj voznega reda ustavil na železniški postaji v kraju Valence, na pomoč pa so poklicali tudi vojake. Vse skupaj ni presenetljivo, glede na to, da v Franciji po zadnjih terorističnih napadih veljajo poostreni varnostni ukrepi in skoraj izredne razmere.

"Glede na trenutne razmere v državi in realno grožnjo terorizma, je sprevodnik hotel preprečiti vsakršno tveganje in je ravnal povsem korektno," je povedal tiskovni predstavnik železniškega podjetja SNCF.

Igralec je med zaslišanjem na policiji povedal, da se je odločil za vajo na stranišču prav zato, da ne bi vznemiril koga od potnikov v prvem razredu vlaka. Čeprav je možak na cilj pripotoval z zamudo, pa mu je lahko v tolažbo, da je opravil zelo prepričljiv igralski nastop. Ni pa znano ali je bil sprejet na avdiciji.