Druženje

FOTO: Cerar svetovni smetani že predstavlja novo

R.T.
26. 5. 2017, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Cerarja veseli, da sta se njegova partnerka in Melania Trump družili v "zelo dobrem vzdušju".

Reuters
Luksemburžan Gauthier Destenay, Mojca Stropnik in Thora Margret iz Islandije.

Minilo je komaj nekaj mesecev, odkar je premier Miro Cerar potrdil govorice, da ima novo partnerko, zdaj pa se je njegova Mojca Stropnik že znašla med obrazi svetovne politike. Cerar jo je namreč odpeljal s sabo v Bruselj na vrh zveze Nato.

Za partnerice in partnerje voditeljev so namreč pripravili poseben program, ki se ga je med drugim udeležila žena ameriškega predsednika Donalda Trumpa, Melania Trump.

V četrtek je agencija STA navedla neuradno informacijo, da naj bi Stropnikova priložnost izkoristila za ponovitev povabila ameriški prvi dami na obisk v Slovenijo. Miro Cerar pa je danes v Bruslju povedal, da sta imeli Stropnikova in Trumpova "zelo prijeten pogovor" in da sta "našli pristen človeški stik"

"V zelo dobrem vzdušju sta se včeraj družili. To me zelo veseli," je dejal in ocenil, da je tudi to znamenje, da lahko sodelujemo na različne načine, poroča STA. V odgovoru na vprašanje, ali pričakuje obisk ameriške prve dame ali predsedniškega para v Sloveniji, je premier izrazil prepričanje, da bo rezultat dobrega pogovora med gospema kdaj kakšen stik v Sloveniji ali kje drugje. Konkretnejši pa ni bil.