Zadrega

VIDEO: "Imigrantka" Melania vsem na očeh rešila Donaldovo čast

T.L.
18. 4. 2017, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik se je spozabil in ameriški himni ni izkazal dolžnega spoštovanja. Na pomoč mu je priskočila žena.

Profimedia
Melania je na pomoč priskočila možu.

Kar nekaj zapletov je bilo pred letošnjo velikonočno prireditvijo za otroke, ki je tradicionalno v rokah prve dame v Beli hiši. Ameriški mediji so pisali, da se je Melania Trump organizacije dogodka lotila zelo pozno in s tem poskrbela za kar nekaj nervoze med člani administracije. V očeh Američanov pa je dogodek zelo pomemben in glede na to, kako poteka, ocenjujejo tudi delo prve dame. 

Na srečo je prireditev minila brez zapletov. No, ne povsem brez. Za zadrego je namreč poskrbel sam Donald Trump. Američani namreč ne poznajo šale, ko je "v igri" himna. Naj spomnimo: gimnastičarki Gabby Douglas, ki je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila ekipno zlato medaljo, še vedno niso pozabili, da ob poslušanju himne edina med dekleti ni domoljubno položila roke na srce.

In to je pozabil tudi Trump na ponedeljkovi prireditvi. Kot razkrivajo posnetki, je to storil šele, ko ga je Melania opozorila oziroma rahlo "dregnila" in s tem pritegnila njegovo pozornost, da je sledil njeni gesti. 

Dogodek ni ostal neopažen. Ameriški in svetovni mediji so pograbili posnetek, na družbenih omrežjih pa so se pojavili številni zapisi o tem, kako je "imigrantka Melania" morala opomniti moža, in to predsednika ZDA, da je domoljubno položil roko na srce.