Tri eksplozije

FOTO: Napad na nogometaše: to so poškodbe avtobusa

T.L.
11. 4. 2017, 20.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odjeknile naj bi tri eksplozije, španskega nogometaša odpeljali v bolnišnico.

Reuters

Nemška policija je sporočila, da v zvezi z napadom na avtobus nogometašev Borussie med potjo na dortmundski stadion pred četrtfinalom lige prvakov proti Monacu ni našla znakov, da bi šlo za teroristični napad.

Po dosedanjih ugotovitvah naj bi se sprožile tri eksplozivne naprave. Informacije o incidentu, kje in kaj je eksplodiralo, še niso povsem pojasnjene, vzroke za napad pa policija še išče. Policija sumi, da so bila eksplozivna telesa skrita v živi meji v bližini hotela, kjer so bivali nogometaši.  

Počilo je nekaj po 19. uri, ko so se nogometaši z avtobusom peljali do stadiona, kjer bi morali ob 20.45 uri odigrati dvoboj četrtfinala lige prvakov proti Monacu. 

Tekma z Monacom je prestavljena in se bo zgodila v sredo, ob 18.45 uri.

Iz kluba so po twitterju kmalu po incidentu sporočili, da so igralci na varnem, prav tako pa ni bilo nevarnosti na stadionu, pred katerim so se v času napada že zbirali navijači.

Reuters

Po dosedanjih informacijah naj bi počilo pri avtobusnih pnevmatikah. Policija še ne ve, kaj je počilo oziroma kje točno je prišlo do eksolozije.

Bartra namesto na zelenico v bolnišnico

Je pa že jasno, da je v eksploziji poškodovan španski nogometaš v vrsti Borussije, Marc Bartra (26), ki so ga odpeljali v bolnišnico. Bartra bi sicer moral biti danes na zelenici četrtfinalne tekme lige prvakov.

Do eksplozij je prišlo na Wittbräucker Straße, ki je le deset kilometrov oddaljena od stadiona.