Samomorilski napad

Na sodišču odjeknila bomba: vsaj 25 smrtnih žrtev

S.R.
15. 3. 2017, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na sodišču v sirskem glavnem mestu Damasku se je razstrelil samomorilski napadalec. V napadu je umrlo vsaj 25 ljudi.

Reuters
Fotografija je simbolična.

"Zatekli smo se v knjižnico v enem od zgornjih nadstropij," je za AFP dejal odvetnik, ki je želel ostati neimenovan.

Napadalec naj bi poskušal vstopiti v sodno palačo. Ko ga je pri tem poskušala ustaviti policija, se je ta razstrelil. Pred sodno palačo v Damasku je parkiranih več reševalnih in gasilskih vozil, je poročal novinar tiskovne agencije AFT. O hudi eksploziji v središču Damaska je poročal tudi Sirski observatorij za človekove pravice, ki ima sedež v Londonu. V napadu je umrlo vsaj 25 oseb. 

Nedolgo za prvim napadom je tokrat v zahodnem predelu Damaska odjeknila še ena eksplozija. Drugi samomorilski napadalec naj bi se razstrelil v restavraciji v okrožju Rabweh, pri čemer natančno število žrtev še ni znano. 

Pred štirimi dnevi so eksplozije zadonele v starem delu tega glavnega mesta. Takrat je življenje izgubilo 40 šiitskih romarjev, še 120 oseb pa je bilo poškodovanih.

V Siriji obeležujejo šesto obletnico začetka upora proti predsedniku Basharu al-Assadu. Kar se je začelo kot upor proti avtokratskemu voditelju, se je sprevrglo v brutalno vojno, v kateri naj bi po navedbah aktivistov umrlo že več kot 320.000 ljudi, približno 11 milijonov pa naj bi jih bilo razseljenih.