Sledi vodijo do sestre in svaka

Prve aretacije v primeru skrivnostnega izginotja štiričlanske družine

G.G.
5. 3. 2017, 20.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Francoska policija je naredila korak naprej k razrešitvi primera izginotja štiričlanske družine Troadec, ki je prebivala v bližini Nantes.

Twitter
Pascal in Brigitte Troadec, 21-letni sin Sebastien ter 18-letna hčerka Charlotte.

Reuters
Sebastianov avto so našli v četrtek.

Preiskovalci so v Brestu prijeli in zaslišali sestro in svaka Pascala Troadeca. V njuni hiši so našli več predmetov, ki pripadajo pogrešnim članom družine. Kriminalisti še vedno upajo, da so pogrešani živi.

Družina Troadec – Pascal in Brigitte, ki sta oba v petdesetem letu starosti, 21-letni sin Sebastien ter 18-letna hčerka Charlotte – je skrivnostno izginila pred dobrima dvema tednoma. Organe pregona je o tem obvestila sestra izginule Brigitte Troadec. Preiskovalci so v njihovem domovanju, in sicer na Sebastienovem telefonu, Brigittini uri in pod stopniščem, odkrili krvne madeže, pri čemer so ugotovili, da je nekdo te madeže poskušal odstraniti. Analiza DNK je pokazala, da sledovi krvi pripadajo trem članom družine. S postelj je bila odstranjena vsa posteljnina, v pralnem stroju so še vedno ležala mokra oblačila, v hladilniku pa se je kvarila hrana.

V četrtek so policisti v mestu Saint-Nazaire, v bližini Nantesa, našli Sebastianov avtomobil. Dan prej pa je tekač v gozdićku v bližini Brestra našel Charlottine hlače.

Profimedia
V gozdu v bližini Bresta so našli Charlottine hlače.

Iz poročil je razvidno, da je oče v preteklosti trpel za depresijo, medtem ko je imel njegov sin Sebastien psihološke težave, zato se je policija najprej osredotočila nanj. Še zlasti zato, ker je bil leta 2013 zaradi groženj s smrtjo, ki jih je objavil na svojem blogu, kot mladoletna oseba že obsojen na opravljanje družbenokoristnega dela.