"Rad imam živali"

VIDEO: Nadelan »ljubitelj živali« se je kruto znesel nad svojim psom

S.R.
21. 2. 2017, 16.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nasilneža, ki je trdil, da ima rad živali, so kamere posnele, kako pijan v 30-minutnem besnenju obrca in potepta svojega psa.

Profimedia
Nasilnež je svojemu psu sledil v dvigalo.

Na pol goli Richard Cheshire je svojega psa Pabla zalučal po hodniku, ga obrcal, mu pohodil glavo in nanj pljunil, kažejo podatki iz sodne obravnave v Birminghamu. Dogodek so posnele varnostne kamere, nameščene v stanovanjskem bloku, v katerem je brezposelni 34-letnik prebival. Cheshire je na sodišču krivdo priznal, to pa ga v zameno ni poslalo v zapor. Ob odhodu na prostost naj bi se še obrnil na sodnike in zakričal: »Hočem da veste, rad imam živali!«

Profimedia
Očitno se je varnostnih kamer zavedal.

Pablo v dogodku na srečo ni bil huje poškodovan, združenje RSPCA v ga bo premestilo v drug dom.

Kraljevo združenje za boj proti mučenju živali (RSPCA) je preiskavo sprožilo po tem, ko so septembra prejeli videoposnetke incidenta. »Iz posnetka je razvidno, kako psa vrže po hodniku, ga vsaj dvakrat brcne in nanj pljune,« je pred sodiščem dejal tožilec Rafe Turner. Nadalje je opisal, da je pes pred njim povsem očitno bežal in da je imel za to najbrž dobre razloge. Cheshire je nato z napadom nadaljeval v dvigalu, od koder prestrašen pes ni mogel pobegniti. Na sodišču je bilo še povedano, da je bil 34-letnik v vidno vinjenem stanju.

Chester je bil obsojen na 12 mesecev družbenokoristnega dela, pri čemer mora opraviti 120 ur neplačanega dela in poravnati 450 evrov sodnih stroškov. Sodišče mu je hkrati izreklo doživljenjsko prepoved lastništva živali.