Atentat na veleposlanika

VIDEO: Nov posnetek razkriva priprave policista na strel

T.L.
21. 12. 2016, 10.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po krvavem napadu v umetnostni galeriji v Ankari, v katerem je umrl ruski veleposlanik, se je na spletu pojavil nov posnetek, ki kaže, kako se je strelec pripravljal na napad.

Profimedia
Morilec je izstrelil devet nabojev.

Nov posnetek prikazuje, kako se 22-letni policist Mevlüt Mert Altintas živčno prestopa in pripravlja v zadnjih trenutkih, preden je izvlekel pištolo in ob vzklikih ustrelil ruskega veleposlanika Andreja Karlova (62), ki napada ni preživel. 

Preberite še: Turki namigujejo, ZDA so ogorčene

V ozadju posnetka je opaziti policista, ki si živčno popravlja suknjič, potiska roke v žepe, se prestopa ... Priprave, preden je vzel življenje veleposlaniku, so trajale dve minuti. V veleposlanika je izstrelil devet nabojev.

Morilec pred vstopom v galerijo ni želel stopiti skozi varnostni rentgen, vendar so ga v galerijo vseeno spustili, ko je pokazal policijsko izkaznico. Usodnega dne je v službi vzel dopust in si rezerviral sobo v hotelu. Galerijo je obiskal že dva dni pred napadom, da bi lahko natančno načrtoval izvedbo napada. Pred odhodom na razstavo se je obril in oblekel v obleko.

Alitntas je policijsko akademijo končal pred dvema letoma in pol in je od takrat delal kot policisti v Ankari.