Šofer ustreljen

Kaj se dogajalo s tovornjakom, ki je bil "zlorabljen" za teroristični napad

G.G.
20. 12. 2016, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Vse več informacij nakazuje, da je bil tovornjak, s katerim je pakistanski državljan izvedel teroristični napad na božičnem sejmu v Berlin, ukraden.

Reuters
Tovornjak je bil najverjetneje ukraden.
V terorističnem napadu s tovornjakom na božični tržnici v Berlinu je umrlo 12 ljudi.

Tovornjak znamke Scania je v lasti poljskega prevozniškega podjetja. Lastnik podjetja Ariel Zurawski je dejal, da je tovornjak vozil njegov bratranec. Blago iz Italije bi moral dostaviti v Berlin že včeraj, a so mu iz podjetja sporočili, da bo raztovarjanje potekalo danes, zato naj počaka v Berlinu.

Podjetje je s pomočjo GPS sledenja za spletni portal money.pl podalo nekaj zanimivih informacij. Ob 15.44 je nekdo poskušal zagnati motor tovornjaka. Naslednjo uro se ni zgodilo ničesar, naslednji poskus zagona so zabeležili ob 16.52 in spet ob 17.37. V tem času se tovornjak ni premikal, kar kaže, da je imel nekdo težave pri zagonu tovornjaka, saj se mora motor najprej ogreti do ustrezne temperature. Tovornjak se je začel premikati ob 19.34.

Okoli 20. ure je voznik tovornjaka s hitrostjo okoli 60 kilometrov na uro zapeljal med stojnice na božičnem sejmu na Breitscheidplatzu v zahodnem delu Berlina. Potem ko se je tovornjak ustavil, je voznik pobegnil, policija pa je na sopotnikovem sedežu našla truplo ustreljenega poljskega državljana.