Novi predpisi

V pripravi globe za beračenje, pitje alkohola in kajenje

J.P.
29. 11. 2016, 18.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Trstu je v pripravi nov sklop predpisov, v katerem so predvidene globe za beračenje in ležanje na klopeh.

Bobo
Oglobljen bo tudi tisti, ki bo beraču dal denar.

Novi zakon prepoveduje ležanje ali sedenje na tleh ter poležavanje na klopeh v parkih. Prepovedano bo tudi kampiranje na ulicah in drugih javnih prostorih.

Na udaru je tudi beračenje. Ne le, da bo prepovedano – oglobljen bo tudi tisti, ki bo beraču dal denar. Mestni veljaki pozivajo meščane, naj raje beračem namesto gotovino dajejo hrano ali obleko.

Novoizvoljena administracija je predlagala posodobitev policijskih predpisov v mestu, katerih trenutna različica je v veljavi od leta 1926.

Poleg beračev pa se bodo morali za svoje denarnice prijeti tudi drugi meščani. Kajenje in pitje alkohola v parkih ne bo več zaželeno, oblasti pa prav tako ne bodo imele posluha za preklinjanje na javnih krajih, kjer so prisotni najmlajši.

Globe

Denarne kazni bodo različne. Beračenje, poležavanje, sedenje ali spanje bodo stali med 150 in 900 evri, poškodovanje javnih zgradb pa bo še strožje kaznovano – do 10.000 evrov, k čemur bodo prišteti še stroški čiščenja ali popravila. Pitje in kajenje v parkih bo prekrškarje stalo med 100 in 600 evri, odvisno od okoliščin.