Ne bo je preganjal

Donald bo Hillary dal "odpustek"

T.L.
22. 11. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

"Pokvarjena Hillary" po zmagi ni več tako pokvarjena.

Profimedia
Donald Trump.

"Zaprite jo," so vzklikali privrženci Donalda Trumpa v predsedniški kampanji. Kljub ostrim besedam in napadov v času predsedniške kampanje o "pokvarjeni Hillary", o njeni nesposobnosti varovanja državnih skrivnosti, lažeh in zavajanjih, ki naj bi presegali celo afero Watergate ter napovedih, da bo v primeru izvolitve ustanovil posebno komisijo, ki se bo lotila preiskave kriminalnih dejanj Hillary Clinton glede izbrisane elektronske pošte, si je po zmagi očitno Donald Trump premislil. 

V jutranjem programu televizijske mreže MSNBC je Kellyanne Conway, vodja Trumpove kampanje in njegova trenutka svetovalka dejala, da se izvoljeni predsednik želi premakniti od vprašanj kampanji in potrdila, da Trump na predsedniškem položaju ne bo nadaljeval s preganjanjem Clintonove, poroča New York Times.

"Če ji lahko Donald Trump pomaga pri ozdravitvi, potem je to morda dobra stvar," je dejala gospa Conway. Kaj si o Trumpov odločitvi misli Zvezni preiskovalni urad (FBI). Nekaj dni pred volitvami so namreč znova odprli preiskavo v aferi "elektronska pošta" in Clintonovo tik pred zdajci - znova - oprali suma, da je zagrešila kaznivo dejanje. Tudi Clintonova je delno krivdo za poraz pripisala preiskavi FBI.