Begunska kriza

Putin: "Družba, ki ne more zaščititi svojih otrok, nima prihodnosti"

J.P.
3. 11. 2016, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ruski predsednik je zaradi ravnanja s prosilci za azil okrcal Evropo.

STA
Vladimir Putin ne razume, kaj se dogaja v Evropi.

Vladimir Putin v begunsko krizo v Evropi ne vtika pretirano. Je pa v zvezi z njo pred kratkim dejal, da družba, ki ne more zaščititi svojih otrok, nima prihodnosti.

Prejšnji teden je bila v Avstriji razveljavljena obsodba iraškega migranta. Ta je bil prvotno obsojen, da je v enem od dunajskih bazenov posilil 10-letnega dečka. Obsodba je bila razveljavljena, ker tožilstvu ni uspelo dokazati, da je razumel, da deček na početje ni pristal.

Razkroj vrednot

Ruski predsednik je na tiskovni konferenci spregovoril o evropski begunski politiki, pri čimer se je opiral na primer prej omenjenega dečka, sicer iz srbske družine. »V evropski državi sodišče izpusti migranta, ki je posilil otroka. Tega ne morem razumeti, niti ne morem razložiti razlogov za takšno ravnanje – je to občutek krivde zaradi migrantov? Kaj se dogaja? Res ne razumem,« je dejal Putin in poudaril, da gre za očiten razkroj vrednot.

Žrtev je v napadu utrpela hude poškodbe – fant, ki je končal v bolnišnici, se bo moral za ponovno sojenje še enkrat zglasiti na sodišču.