Pivo in zakrivanje obraza

Podpora lastniku, ki je iz gostilne nagnal žensko v nikabu

G.G.
15. 9. 2016, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Lastnik restavracije v nemškem Bielefeldu si je nakopal gnev peščice uporabnikov spleta, potem ko je iz lokala "nagnal" žensko v nikabu. Večina njegovo dejanje odobrava.

Facebook / Christian Schulz
Christian Schulz v svoji gostilni zaposluje Nemce, Nigerijce, Gance, Pakistance in Portugalce.

Kaj se je zgodilo? V soboto zvečer so v lokalu Seekrug praznovali Festival luči, na vrtu lokala se je zbralo precej ljudi, nazdravljali so s kozarci piva v rokah. V prešernem vzdušju je lastnik lokala Christian Schulz zagledal žensko oblečeno v nikab in jo prosil, naj vsaj odkrije obraz, ker se nekateri gostje počutijo nelagodno. Ženska ni hotela slišati za njegov poziv in ko je večkrat ponovil prošnjo, je, po Schultzovih besedah, postala žaljiva, zato ji je vljudno pokazal vrata, na kar je odvihrala skoznje.

Naslednji dan se je vsul plaz žaljivih komentarjev na facebook stran lokala Seekrug. Schultz je zato zbrisal dve objavi, pod katero se je nabralo kar 800 objav, in dodatno razložil svoje dejanje. Poudaril je, da je v preteklosti že nagnal goste iz svojega lokala – goste, ki so nosili neonacistična oblačila.

Pod njegovo objavo danes beremo večinoma komentarje, ki podpirajo njegovo potezo in dodajajo, da ne gre za rasistično dejanje. Omenimo le razmišljanje, pod katera so se podpisali tudi muslimani. To razmišljanje gre v smeri, da je nadvse nenavadno, da konservativna muslimanka vstopi v lokal, v katerem prodajajo alkoholne pijače.