Izogibanje službi

VIDEO: Nova metoda pretkanih javnih uslužbencev

G.G.
12. 7. 2016, 17.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zavedajoč se budnih »oči« nadzornih kamer, so si italijanski javni uslužbenci pri prevarah pri prijavi v službo na glavo nadeli škatlo iz kartona.

Carabinieri Napoli
Skrit pred kamero se štemplja in odide po zasebnih opravkih.

Italijanska vlada in policija ostreje nadzirata pretkane javne uslužbence. Pisali smo že o primerih, ko so državne uslužbence ujeli pri opravkih, ki nimajo nikakršne veze z njihovo službo.

Tokrat pa so zasačili »lenuške« uslužbence v italijanskem mestu Boscotrecase v bližini Neaplja. Da jih ne bi opazili, so si na glavo poveznili kartonsko škatlo, se »štempljali« in odšli po zasebnih opravkih ali pa so s kartico prijavili kolega, ki se je medtem predajal prostočasnim aktivnostim. 

Prevara ni bila uspešna. Policisti so natančno pregledali posnetke in identificirali 23 uslužbencev v občinski upravi. Šest so jih poslali v hišni pripor, 13 jih je bilo suspendiranih za eno leto, štirje pa za štiri mesece. Zaradi tolikšnega števila suspendiranih, so morali v Boscotrecaseju začasno zapreti vrata štirih pisarn, kar se menda nikjer ni pozna, saj so njihovo delo prevzeli drugi uradniki. 

Največji uspeh v boju proti neopravičenemu absentizmu je italijanska policija dosegla lani, ko so v San Remu aretirali 35 ljudi, ki so neupravičeno dlje časa izostajali iz službe.