Svet

Nekdanjega Gadafijevega telesnega stražarja med uriniranjem skoraj pokončala kača

J.P.
3. 4. 2016, 07.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Avstralski natakar, ki ga je med uriniranjem v grmovju ugriznila kača, je nekdanji telesni stražar Saadija Gadafija, biseksualnega sina pokojnega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija.

Glede na to, da se je v času nesreče nahajal v mestu s približno 40 prebivalci, je imel izjemno srečo.

Gary Peters je v sredo užival v kozarcih piva v baru v avstralskem mestu Gregory, ko se je odzval klicu narave, nazaj pa se je vrnil z nogo, povito v brisačo, potem ko ga je v gleženj ugriznila mulga ali kraljevska rjava kača.

V baru spričo pripetljaja pretirane panike niso zagnali pa tudi 52-letni Peters se ni pretirano obremenjeval. Mulga namreč ni tako strupena kot cvetober avstralskih strupenjač, vendar pa proizvede veliko strupa. Zaskrbljen je postal šele, ko je opazil, da mu strup curlja iz rane. Znanci, s katerimi je bil v baru, so mu obvezali nogo, da bi upočasnili pretok krvi, a njegovega stanja niso mogli dobro oceniti, saj se mu je začela poznati količina zaužitega piva. Nejasnosti ni bilo več, ko je začel izgubljati zavest – takrat so natakarja naložili na poltovornjak in ga odpeljali do dva kilometra oddaljene pristajalne steze. Tam so ga oskrbeli reševalci, nato pa so ga prepeljali v 300 kilometrov oddaljeno bolnišnico Mt. Isa. Njegovo stanje je stabilno.

Glede na to, da se je v času nesreče nahajal v mestu s približno 40 prebivalci, je imel izjemno srečo.

Del vladnega aparata

Peters je diktatorjevega biseksualnega sina Saadija Gadafija spoznal na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000. Varoval ga je tudi v času libijske vstaje leta 2011. Dve leti pozneje je bil deportiran v Kanado, ker je sodišče razsodilo, da je vpleten v vojne zločine kot »del vladnega aparata«.