Svet

So ga res križali ali pa bi se moral avstrijski kardinal ugrizniti v jezik?

J.P.
29. 3. 2016, 12.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pred dnevi smo poročali, da so v začetku meseca v Jemnu skrajneži ugrabili katoliškega duhovnika iz Indije.

Kardinalov predstavnik za stike z javnostjo je priznal, da kardinal ni dobil potrditve v zvezi z usodo ugrabljenega duhovnika.

Tom Uzhunnalil

Dan pred velikim petkom so skrajneži, domnevno povezani z Islamsko državo, oznanili, da bodo duhovnika Toma Uzhunnalilja (56), ki so ga zajeli v napadu na dom za starejše v kraju Aden, križali na veliki petek. V napadu, ki se je zgodil 4. marca, so skrajneži pobili vsaj 15 ljudi – štirje strelci, ki so se izdajali za sorodnike, so vdrli v dom za starejše, ki ga upravljajo redovnice Misijonark ljubezni (red je ustanovila Mati Terezija), in pobili štiri indijske nune, dve negovalki iz Jemna, osem starostnikov in varnostnika.

Slabo novico oznanil na veliko noč

Po besedah dunajskega kardinala naj bi skrajneži svojo grožnjo uresničili. Od kje Christophu Schönbornu ta informacija, ki jo je v nedeljo oznanil med mašo, sicer ni znano, so ga pa povzeli avstrijski mediji. Kardinalov predstavnik za stike z javnostjo je priznal, da kardinal ni dobil potrditve v zvezi z usodo ugrabljenega duhovnika, da pa je do svojega zaključka najverjetneje prišel med brskanjem po »spletnih straneh v arabskem jeziku«.