Svet

Ruska varuška: "Najprej sem jo zadavila"

D. B.
2. 3. 2016, 09.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

"Najprej sem jo zadavila, nato pa sem ji s kuhinjskim nožem odrezala glavo," je svoj grozljiv zločin opisala ruska varuška, ki je v ponedeljek brutalno ubila malo deklico Nastjo.

Twitter

38-letna Gulčehra Bobokulova trdi, da je deklico umorila, ker je "slišala glasove v glavi". Ti naj bi ji ukazali, da stori grozljivo dejanje, s katerim je šokirala ves svet.

"Slekla sem svojo obleko in jo vrgla v smeti. Preoblekla sem se v oblačilo, ki ga nosim med molitvijo. Tako mi je naročil glas v moji glavi," je Bobokulova dejala na policijskem zaslišanju.

Nekaj ur zatem, ko so jo aretirali, je varuška policiji do potankosti pojasnila, kaj se je tistega krvavega dne pravzaprav dogajalo. Najprej je zadavila deklico s posebnimi potrebami, ji s kuhinjskim nožem odrezala glavo in zažgala stanovanje. Nato se je z odrezano glavo v rokah sprehajala v bližini ene od postaj moskovske podzemne železnice Oktjabrskoje polje, pri tem pa vzklikala: "Bliža se konec sveta. Jaz sem smrt. Jaz sem terorist. Alah akbar."


Besna in prevarana

Na policijskem zaslišanju je svoj gnusni zločin 38-letna ženska opravičevala s tem, da je bila besna, ker jo je soprog prevaral. V začetku tega leta je namreč odšla v Uzbekistan, da bi podaljšala svoj potni list in izvedela, da si je njen mož ustvaril družino z drugo žensko, medtem ko je delala v Moskvi.

Po vrnitvi je družina, pri katerih je bila Gulčehra varuška, opazila, da se je začela drugače obnašati - veliko časa je molila in brskala po spletu. Kljub temu pa ni nič kazalo na to, da bo storila kaj takega. Tri leta, odkar je delala pri družini, z njo nikoli niso imeli težav, trdijo znanci užaloščene družine. Gulčehro so starši nesrečne deklice zaposlili na priporočilo neke družine, pri kateri je prav tako delala kot varuška. Za malo Nastjo je skrbela od njenega rojstva, starši nesrečne deklice pa so ji popolnoma zaupali.