Svet

Botra do smrti pretepla deklico, ker ni hotela jesti

J.P.
22. 2. 2016, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ženska naj bi do smrti pretepla tri leta staro deklico, medtem ko je njena mati rojevala v porodnišnici.

Latrice z mamo Nikki Brown

Latrice Walden (3) so prejšnji ponedeljek našli hudo poškodovano – umrla je v bolnišnici v Richmondu v ameriški zvezni državi Virginia.

Po besedah dekličine družine naj bi se nad njo usodno znesla njena krstna botra Danielle Turner (24), ker menda ni hotela jesti njene hrane.

Danielle Turner

Deklico je botri v varstvo zaupala njena mama Nikki Brown, saj je bila tik pred porodom. Ženski naj bi bili že 10 let prijateljici.

Turnerjeva je v klicu v sili navedla, da je deklica padla in z glavo udarila ob kopalno kad, zaradi česar naj bi se ji okoli očesa naredila modrica. Ob prihodu reševalcev je bila nezavestna, a je še vedno dihala. Umrla je v bolnišnici. Obdukcija je razkrila poškodbe glave s topim predmetom in modrice po celem telesu.

Brownova je v tem času rodila sina Michaela. Po hčerkini smrti je o svoji prijateljici dejala: »Bila je njena krstna botra. Nikoli si ne bi mislila, da je zmožna česa takega.«

Primer obravnavajo kot umor, vendar pa so Turnerjevo zaenkrat obtožili le zanemarjanja otroka. Tožilci obtožnico še pripravljajo.