Svet

Nekdanjega pripadnika indijskih zračnih sil zvabili v past

STA
29. 12. 2015, 15.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Indijska policija je sporočila, da je zaradi posredovanja tajnih informacij pakistanski obveščevalni službi aretirala nekdanjega častnika indijskih zračnih sil

"Ranjith KK je privolil v posredovanje informacij, povezanih z zračnimi silami, ki so obsegale podatke o njihovih zadnjih vajah, premikih letal in razporeditvi različnih enot," so sporočili s policije v New Delhiju.

Policija je sporočila še, da se je osumljenec ujel v nastavljeno past. K posredovanju informacij naj bi ga namreč zvabila uslužbenka pakistanske obveščevalne službe ISI.

Moškega so aretirali nekaj dni po nenapovedanem obisku indijskega premierja Narendre Modija pri pakistanskem kolegu Navazu Šarifu.

Indija in Pakistan, ki oba posedujeta jedrsko orožje, drug drugega pogosto obtožujeta vohunjenja za informacijami o vojaških aktivnostih.

Državi sta se sicer od osamosvojitve izpod Velike Britanije leta 1947 spopadli že v treh vojnah, trajnega mirovnega dogovora pa za zdaj ni na vidiku. Na območju Kašmirja namreč pogosto potekajo spopadi.