Svet

Bo anonimnež iz Nemčije rešil nekoč velikega Sanaderja iz majhne zaporniške celice?

T.C.
15. 10. 2015, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Nadaljevanki "Sanader" se na Hrvaškem obeta nova epizoda. Odvetnik bivšega premiera ter predsednik desne HDZ Goran Suić je na sodišču predložil nova jamstva in garancije za odhod Velikega Ive na svobodo.

Reuters

Med nepremičninami, ki jih najdemo kot Sanaderjevo jamstvo za "pobeg" na svobodo, je prestižna hiša v Komarni, last bivšega predsednika Sabora Luke Bebića, ki je vmes še pridobila na vrednosti, saj so ji dogradili precej všečen bazen.

Jamstva so v obliki svojih stanovanj ponudili tudi bivši poslanki stranke HDZ, Marija Zubović in Jerka Rošina, stanovanja v Zagrebu je tudi ponudil odvetnik Suić, prav tako tudi njegovi starši.

Dodajajo še stanovanje v Splitu, ki je bilo last pokojnih staršev soproge Mirjane Sanader, zdaj je v njeni lasti, nadalje njuno stanovanje v Zagrebu ter - novost - prestižno stanovanje, prav tako v Zagrebu, zaenkrat še anonimne osebe iz Nemčije. O kom gre, odvetnik molči kot grob.

Reuters

Vse nepremičnine skupaj naj bi bile vredne preko 12,4 milijona kun, kar je približno 1,63 milijona evrov, kar naj bi potolažilo sodišče, ki naj bi zahtevalo tako visoko varščino.

Sanaderjevi odvetniki so prepričani - seveda, kako pa drugače - da bo sodni svet preko vrste razpravljal o Sanaderjevem problemu in ob novi dokumentaciji sprejel odločitev, da Sanaderja izpustijo.

Odvetniku Suiću so zastavili vprašanje, zakaj je zastavil nepremičnine svoje lastne družine, pa je na kratko odgovoril, da je popolnoma prepričan, da Sanader ne bo pobegnil, ker ga je dovolj dobro spoznal v teh štirih letih, odkar ga zastopa.

Neuradno naj bi se izvedelo, da je sodišče varščino zavrnilo in da Sanader do nadaljnega ostaja pod ključem.

sta