Svet

Kriminalci so se pobili med sabo, 'nedolžne' pa so pustili živeti

G.G.
20. 6. 2015, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na severu Mehike je bilo v domnevnem obračunu med rivalskimi tolpami ubitih deset ljudi. Oboroženi moški so v petek vstopili v skladišče piva v kraju Garcia blizu Monterreya in začeli streljati, je sporočilo tamkajšnje tožilstvo. Sedem žrtev je umrlo takoj, še tri pa so podlegle poškodbam med prevozom v bolnišnico.

Reuters

Ubite so na prizorišču policisti našli gole ali na pol gole. Po oceni preiskovalcev gre pri smrtnih žrtvah za pripadnike kriminalne združbe, ki so bili tarča napada. Druge osebe, ki so se nahajale na prizorišču, so pustili živeti, je povedal tožilec Javier Flores Saldivar. Na kraju zločina je sicer policija našla še sedem kilogramov marihuane in orožje.

Neimenovani preiskovalci so povedali, da so nekdanji pripadniki zloglasnega kartela Los Zetas skladišče uporabljali pri tihotapljenju.

Los Zetas velja za izredno nasilno tolpo, ki so jo konec 90. letih ustanovili dezerterji iz posebnih vojaških enot kot oboroženo krilo Zalivskega kartela. Los Zetas je samostojen kartel od leta 2010, od takrat pa je postal najvplivnejši v celotni Mehiki