Svet

V Kaliforniji zaradi silovitega neurja evakuacije

STA/G.G.
12. 12. 2014, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Močno neurje, ki že dva dneva divja po zahodni obali ZDA, je v zvezni državi Oregon terjalo življenje dveh ljudi, v Kaliforniji pa so zaradi nevarnosti zemeljskih plazov evakuirali številne prebivalce. Več tisoč gospodinjstev je v Kaliforniji, Oregonu in državi Washington ostalo brez elektrike.

Reuters

V zalivu San Francisco so poplave ceste spremenile v reke, poročajo pa tudi o približno 500 prometnih nesrečah. Neurje se je danes preselilo na jug Kalifornije in v Camarillo Springsu severozahodno od Los Angelesa so zaradi nevarnosti zemeljskih plazov odredili evakuacijo iz 124 hiš. Plazovi grozijo tudi bližje Los Angelesu, v predmestju Glendora.

V Oregonu je v četrtek veter izruval drevo, ki je padlo na brezdomca in ga ubilo. V prometni nesreči prav tako zaradi izruvanega drevesa, ki je padlo na avtomobil, pa je umrl najstnik. Zaradi izruvanih dreves je bilo nekaj ljudi poškodovanih tudi v državi Washington.

Neurje z imenom Ananas ekspres, ki se razteza od Havajev do zahodne obale ZDA, je prineslo s seboj tudi močne vetrove, ki ponekod v gorah dosegajo hitrost do 225 kilometrov na uro.