Svet

Lastnica morislkih psov toži lastnika ubitega psa

STA/B.K.
17. 11. 2014, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lastnica štirih pitbulov, ki so konec oktobra v Teksasu skozi luknjo v ograji prišli na sosedovo dvorišče in tam razcefrali sosedovega beagla, je bila zaradi tega tako razburjena, da sedaj od lastnika mrtvega psa na sodišču zahteva odškodnino v višini milijona dolarjev.

Fotografija je simbolična

Emerald White sledi zgledom svojih štirinožcev in meni, da je napad najboljša obramba. S tem se seveda ne strinja sosed Steve Baker, ki je za lokalni časopis mesta Galveston vprašal, ali je edini, ki se mu zdi, da je svet obrnjen na glavo.

Whiteova v tožbi trdi, da je bila resno poškodovana, ko je sledila svojim psom skozi luknjo v ograji in je skušala ustaviti obračun. Pri tem naj bi jo beagle z imenom Bailey hudo pogrizel.

Baker se je sedaj prepričal v ljudsko modrost, ki pravi, da je dobrota sirota, ker se ni sam pravočasno odločil za tožbo. Menil je, da to njegovega psa ne bo vrnilo med žive. Policija je sicer sosedine pse že razglasila za javno nevarnost, lastnici pa ukazala postavitev dva metra visoke ograje in zavarovanje za morebitne nove napade v višini 100.000 dolarjev za vsakega psa.