Svet

60-letni hišnik naj bi študentko božal in se je dotikal

Sašo Avramovič
10. 11. 2014, 21.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Zoper šestdesetletnega Lj. K, hišnika na Fakulteti za umetnost v srbskem Nišu, je policija vložila prijavo zaradi suma, da se je neprimerno dotikal enaindvajsetletne študentke s posebnimi potrebami. Hišnik je povedal, da je privolil v to, da bo podal policiji izjavo, da pa vseeno ni kriv. Dekanja fakultete Suzana Kostić pravi, da ima osem dni časa, da se izjasni glede obtožb.

sl.wikipedia.org

Incident naj bi se zgodil 30. oktobra na fakulteti, policiji pa ga je prijavila mati 21-letne študentke tretjega letnika. »Moja hčerka je ostala sama okoli pete ure popoldne v učilnici za slikanje. Hišnik ji je prišel za hrbet, jo objel z rokami in se je začel dotikati. Tudi božal jo je in poljubljal na lice. Na srečo je nato v učilnico za slikanje prišel hčerin prijatelj, ki je bil prej v sosednjem prostoru,« je dejala mati.

Še istega večera je hčerko odpeljala na študentsko polikliniko, kjer so zdravniki ugotovili, da je preživela travmo. Od tam sta se nato odpravili na policijo, kjer sta dogodek prijavili. Hišnik je povedal, da je privolil v to, da bo dal policiji izjavo, da pa vseeno ni kriv. Dekanja fakultete Suzana Kostić je dejala, da mu je bilo vročeno opozorilo in da ima osem dni časa, da se izjasni glede obtožb. »Če se bo ta resna disciplinska kršitev potrdila, bo dobil odpoved. Varnost študentov je namreč na prvem mestu,« je zaključila.