Svet

Cela država jokala za 17-letnim Tinom

Simon Rosc
8. 9. 2014, 19.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sobota je bila za hrvaški kraj Delnice izjemno žalosten dan. Od 17-letnega Tina, ki je življenje izgubil na maturantskem izletu v Španiji, so se v bridkih solzah poslovili družina, prijatelji in sošolci.

Še nebo je jokalo, ko se je na pogrebu od Tina Grgurića poslavljalo več kot tisoč žalujočih. Sedemnajstletnega Tina so k poslednjemu počitku pospremili ob pesmi Jure Stublića Srce na cesti. Dolga kolona se je vila do mesta zadnjega počitka srednješolca, ki se mu je srce ustavilo v Španiji, med maturantskim plesom. V solzah so prvi za krsto stopali starši Zlatko in Natalija ter sestra Valnea. Za njimi se je vila nepregledna množica z vrtnicami v rokah, ki se je prišla poslovit od nesrečnega najstnika. Tinova mama ni imela moči, da bi dvignila glavo. Žalostna, ker sina ne bo nikoli več videla, jo je naslanjala na moževo ramo. Tin je bil tudi dober igralec nogometa, treniral ga je v domačem nogometnem klubu. Njegovi soigralci so se 17-letniku poklonili tako, da so ga v krsti ponesli do groba. »Z močno bolečino v prsih se poslavljamo od tebe; od nas si se poslovil mnogo prezgodaj. Vsaka prihodnja zmaga, ki jo bo dosegel kdorkoli izmed nas, bo namenjena tebi, ki si bil vedno naš glas razuma in tolažbe. Pazi na nas iz nebes, vedno te bomo imeli radi in ostal boš v naših mislih,« so bile besede, izrečene v poslovilnem govoru, po katerem je grobno tišino prerezal neutolažljiv jok.

Tin je umrl ob padcu s 25-metrskega žerjava v španskem Lloret de Maru, kjer je bil s sošolci na maturantskem izletu. Španski policisti so Tinovo smrt razglasili za nesrečo, njegovi starši pa so sprožili zasebno preiskavo dogodka, ki še traja.